Вести - Станица за полнење DC услужна област Округот Венчуан Yanmenguan ставена во функција
Септември-07-2021 година

Всечуанската област Yanmenguan услужна област станица за полнење DC ставена во функција


На 1 септември 2021 година, станицата за полнење во сеопфатната услужна област Јанменгуан во округот Венчуан беше пуштена во употреба, што е првата станица за полнење изградена и пуштена во работа од компанијата за напојување Аба на државната мрежа на Кина. Станицата за полнење има 5 точки за полнење DC, секој опремен со 2 пиштоли за полнење со номинална излезна моќност од 120kW (60kW излез од секој пиштол), што може да обезбеди услуга за полнење за 10 електрични возила во исто време. Петте точки за брзо полнење се произведени од Сичуан Веи Ју Груп (Веију) во форма на ОДМ за Аба снабдувачка компанија на Државната корпорација на Кина.

阿坝充电站2

„Може да наплаќа два kWh во минута, а потребни се само 25 минути за автомобил да наполни 50 kWh, што е с very уште многу ефикасно“. Г -дин Денг Чуанџијанг, заменик генерален менаџер на Државната компанија за напојување со мрежа Гри Аба, воведе дека завршувањето и работата на станиците за полнење во сеопфатната услужна област Јанменгуан ја заврши историјата на немање кластери на станици за брзо полнење во префектурата Аба и ефикасно го реши проблемот со брзо полнење за нови сопственици на енергија.

Вреди да се спомене дека округот Венчуан се наоѓа во област со голема надморска височина со просечна надморска височина од 3160 метри. Изградбата на станици за полнење на купови со куќи на таква височина без големо влијание врз брзината на полнење дополнително докажува дека NIO Electric ја поседува водечката индустрија во индустријата за технологија на производи и контрола на квалитетот.

阿坝充电站

Од мај оваа година, Државната мрежа на Кина сукцесивно изгради голем број купови за полнење во префектурата Аба и постигна длабока соработка со Сичуан Веију Електрик Ко., ООД. Во моментов, малите девет циклуси на венчуан, станици за полнење со песни имаат конструкција, имаат можност за масовно групирање брзо полнење и се градат фотоволтаични станици за полнење на хотели од џиуџаигу Хилтон, изградени во септември, се очекува да бидат ставени во функција. округот полнење куп е, исто така, да се забрза изградбата, по завршувањето на полнењето од Ченгду до џиузаигу ќе биде целосно имплементирано.

Г -дин Денг Чуанџијанг рече дека по завршувањето на градот, округот и важните сценски места, сценските локации кои наплатуваат изградба на веб -страница, државната компанија за снабдување со електрична енергија „Грид Аба“ ќе се базира на фактичката состојба за зајакнување на точката за полнење и ќе се стреми да планира полнење станица на растојание од 70 до 80 километри, ефикасно да го реши проблемот со полнењето на возилата со нова енергија.

1000

Во процесот на полнење, сопственикот треба да го скенира кодот за да ја преземе АПП и да работи според советите на АПП и купот за полнење за да ја заврши задачата за полнење. Во принцип, чини околу 60 до 70 јуани за да бидете полни со 50 киловат-часови електрична енергија. Може да помине 400 до 500 километри, а само 0,1 до 0,2 јуани по километар. Во споредба со цената од повеќе од 0,6 јуани по километар обични автомобили со гориво, новите енергетски автомобили можат да заштедат околу 0,5 јуани на километар.


Време на објавување: септември-07-2021

Испратете ни ја вашата порака: