5fc4fb2a24b6adfbe3736be6 Tala Fou - O pasi a Europa e alu i le lanu meamata: 42% Lenei Zero-Emission, Lipoti Faʻaalia
Mati-07-2024

O pasi a le Aai a Europa o loʻo Go Green: 42% Lenei Zero-Emission, Lipoti Faʻaalia


I se atina'e talu ai nei i le vaega o femalagaiga a Europa, o lo'o i ai se suiga iloga i le fa'aauau.E tusa ai ma le lipoti lata mai a le CME, o le 42% taua o pasi a le taulaga i Europa ua suia i faʻataʻitaʻiga zero-emission i le faaiuga o le 2023. O lenei suiga e faʻailogaina ai se taimi taua i le laufanua felauaiga o le konetineta, e faʻamaonia ai le faʻavaveina o le faʻaaogaina o pasi eletise.

O Europa o loʻo avea ma fale mo le 87 miliona tagata pasi masani, e tele lava e aofia ai tagata taʻitoʻatasi e malaga i galuega poʻo aʻoga.A'o fa'aalia e pasi se mea e sili atu ona lanu meamata i le fa'aaogaina o ta'avale ta'itasi, o fa'ata'ita'iga masani e fa'avae suau'u e tele lava le sao i le fa'aosoina o le kaponi.Ae ui i lea, i le tulaʻi mai o pasi eletise, o loʻo i ai se fofo lelei e faʻafefe ai le filogia ma faʻaititia le kasa kesi.

O le lipoti a le CME o loʻo faʻaalia ai le 53% o le faʻatupulaia o le resitalaina i totonu o le Europa e-bus market i le 2023, ma e sili atu i le 42% o pasi a le taulaga o loʻo faʻaogaina nei e pei o taʻavale e leai ni faʻamalama, e aofia ai ma mea e faʻamalosia e le suauu suauu.

EV pasi a'ai

E ui i tulaga lelei o le siosiomaga o pasi eletise e ofoina atu, e tele faʻalavelave e faʻalavelaveina ai lo latou faʻalauteleina o le vaetamaina.O lu'itau e pei o le tau, atina'eina o atina'e, ma le fa'atapula'aina o le sapalai eletise e mana'omia le fa'anatinatiina.O le tau maualuga muamua o pasi eletise, e mafua ona o tekinolosi taugata maa, o loʻo tulaʻi mai ai se pa puipui tau tupe.Ae ui i lea, o loʻo faʻamoemoe le au atamamai i le faʻaitiitia malie o tau aʻo faʻaauau pea ona faʻaititia le tau o maa i le taimi.

E le gata i lea, o le faʻavaeina o le faʻatupeina o aseta o loʻo tuʻuina atu ai luitau faʻapitoa.O le fa'atulagaina lelei o nofoaga e ta'u ai uta i luga o auala autu i taimi sili ona lelei e taua tele mo le fa'agaoioiga e le fa'aogaina.E le gata i lea, o mea tetele o loʻo i ai nei e masani ona tauivi e faʻafetaui manaʻoga maualuga-malosi e manaʻomia mo le vave faʻatumuina, faʻapipiʻi le faʻalavelave i luga o le eletise.O lo'o fa'agasolo taumafaiga e fo'ia ai nei lu'itau, fa'atasi ai ma su'esu'ega fa'aauau e fa'atatau i le fa'ailoaina o fofo fou ma le fa'asilisiliina o ta'iala tau totogi.

O ta'iala mo le fa'atonuina o pasi fa'aeletise e aofia ai auala autu e tolu: fa'ato'a mo le po po'o le fa'aputu-na'o le tauina, fa'ainitaneti po'o le fa'agaoioiga, ma avanoa po'o le moli moli.O ta'iala ta'itasi e ofoina atu tulaga lelei ma fa'atatau i mana'oga fa'atino.A'o le fa'atonuina o le po e mafai ai ona fa'alavelaveina galuega i aso ta'itasi ma ma'a tetele, i luga o le initaneti ma le avanoa e fa'aogaina ai faiga e maua ai le fetuutuunai ma le lelei, e ui lava i tau maualuga atu.

EV PUS

O le maketi o le pasi eletise i le lalolagi atoa ua molimauina le tuputupu aʻe tele, e oʻo atu i le $ 1.9 piliona i le 2021, faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai le faʻalautele atili i le $ 18.8 piliona i le 2030. O lenei faʻatupulaia faʻatupulaia e atagia mai ai le faʻatupulaia o le manaʻoga mo felauaiga gafataulimaina fofo i le lalolagi atoa.O fofo o galuega tetele e aofia ai le tele o ofo, e aofia ai nofoaga e totogi ai tagata lautele, fuafuaga tau saofaga, ma tekinolosi faʻatautaia e faʻatatau i le faʻaleleia o le tufatufaina atu o le eletise.

O taumafaiga felagolagoma'i i le va o le au fai ta'avale ma le gaosiga o mea eletise o lo'o fa'aosoina ai le fa'afouga i faiga fa'a-ta'avale eletise.O nei faʻauluuluga e faʻamoemoe e faʻafetaui le faʻateleina o manaʻoga mo taʻavale eletise aʻo faʻaleleia le lelei o le faʻatonuina ma le avanoa mo tagata faʻatau.

O le suiga i pasi eletise o loʻo faʻatusalia ai se laʻasaga taua i le ausiaina o femalagaiga i totonu o le taulaga i Europa.E ui lava i lu'itau o lo'o i ai nei, o taumafaiga faifaipea i su'esu'ega, atina'e atina'e, ma fa'atekonolosi fou ua folafola mai e fa'avavevave le fa'aaogaina o pasi eletise, saunia le ala mo se lumana'i mama, lanu meamata i felauaiga.


Taimi meli: Mati-07-2024

Auina mai lau savali ia i matou: