5fc4fb2a24b6adfbe3736be6 Tala Fou - O nisi fa'amatalaga i le Global EV Outlook 2021
Me-17-2021

O nisi fa'amatalaga i le Global EV Outlook 2021


AI le faaiuga o Aperila, na faavaeina ai e le IEA le lipoti a le Global EV Outlook 2021, toe iloilo le maketi o taavale eletise a le lalolagi, ma valoia le tulaga o le maketi i le 2030.

I totonu o lenei lipoti, o upu sili ona fesoʻotaʻi ma Saina o le "pule”, “Ta'ita'i”, “tele"ma"tele”.

Faataitaiga:

O Saina le numera tele o taavale eletise i le lalolagi;

O Saina o loʻo i ai le numera tele o faʻataʻitaʻiga taʻavale eletise;

Ua pulea e Saina le maketi o le lalolagi mo pasi eletise ma loli mamafa;

O Saina o le maketi sili ona tele mo ta'avale fa'atau moli eletise;

O Saina e sili atu i le 70 pasene o le gaosiga o le eletise o le lalolagi;

O Saina e taʻitaʻia le lalolagi i le televave ma le faʻagesegese o le faʻaogaina o mea tetele mo taavale eletise.

 

O le maketi lona lua tele o Europa,i le taimi nei, e ui lava o loʻo i ai pea se va tele i le va o le numera o taʻavale eletise i Europa ma Saina, i le 2020, ua maeʻa ona faʻatoʻilaloina e Europa Saina mo le taimi muamua ma avea ma itulagi e sili ona tele i le lalolagi e faʻaaogaina taavale eletise.

O le lipoti a le IEA o loʻo valoia e oʻo atu i le 2030, e ono 145 miliona taʻavale eletise i luga o le auala i le lalolagi atoa.O Saina ma Europa o le a faʻaauau pea ona avea ma maketi sili i le lalolagi mo taʻavale eletise.

 

O Saina e sili ona tele, ae manumalo Europa i le 2020.

E tusa ai ma le IEA, o le a sili atu i le 10 miliona taavale eletise i le lalolagi i le faaiuga o le 2020. O nei mea, 4.5 miliona i Saina, 3.2 miliona i Europa ma 1.7 miliona i le Iunaite Setete, ma isi o loʻo i ai. ta'ape i isi atunu'u ma itulagi.

Fa'asoa ta'avale eletise a le lalolagi

Fa'amatalaga e mai le IEA

Mo le tele o tausaga, sa tumau pea Saina i le lalolagi tele maketi mo taavale eletise seia oʻo i le 2020, ina ua faʻaumatia mo le taimi muamua e Europa.I le 2021, 1.4 miliona taavale eletise fou na resitalaina i Europa, e tusa ma le afa o le faʻatauga o taavale eletise i le lalolagi.O le vaega a Europa o le resitalaina o taavale eletise fou i lena tausaga na oʻo i le 10%, e sili atu le maualuga nai lo se isi lava atunuʻu poʻo se itulagi.

Va'aiga

I le 2030, 145 miliona pe 230 miliona?

Ole maketi ole taʻavale eletise ole lalolagi o loʻo fuafua e faʻaauau ona tupu vave mai le 2020, e tusa ai ma le IEA

Va'aiga ole EV ole lalolagi ile 2030

Fa'amatalaga e mai le IEA

Ua vaevaeina le lipoti a le IEA i ni ata se lua: o le tasi e fa'avae i luga o fuafuaga tau atina'e o le EV a malo;O le isi fa'ata'ita'iga o le fa'avae lea i luga o fuafuaga o lo'o iai ma fa'atino faiga fa'aiti'itia kaponi.

I le vaaiga muamua, o le IEA ua valoia e oo atu i le 2030 o le ai ai le 145 miliona taavale eletise i luga o le auala i le lalolagi atoa, ma le fua faatatau o le tuputupu ae faaletausaga o le 30%.I lalo o le faʻataʻitaʻiga lona lua, 230 miliona taavale eletise e mafai ona i luga o le auala i le lalolagi atoa i le 2030, faʻamauina mo le 12% o le maketi.

O le lipoti a le IEA o loʻo taʻua ai o Saina ma Europa o loʻo avea pea ma maketi sili ona taua mo le faʻataunuʻuina o le 2030.

 

If you want to know more details, kindly please contact us for full report:sales@wyevcharger.com.


Taimi meli: Me-17-2021

Auina mai lau savali ia i matou: