5fc4fb2a24b6adfbe3736be6 Tala Fou - Fa'afiafiaga Fa'aeletise: Ua Fa'aopoopo e Peretania le Fa'ameaalofa o La'u La'u mo Ta'avale E leai se Emission Se'ia o'o i le 2025
Fepu-28-2024

Sa'iliga Fa'aeletise: Ua Fa'aopoopo e Peretania le Fa'ameaalofa La'u La'u mo Pusa Fa'asao Se'ia Se'ia 2025


I le taupulepulega ina ia faʻatumauina pea auala e feoaʻi ai le siʻosiʻomaga, ua faʻasalalau ai e le malo o Peretania le faʻalauteleina o le faʻaopoopoga o le Plug-in Taxi Grant, lea ua faʻamalosia ai femalagaaiga seʻia oʻo ia Aperila 2025.

Talu mai lona amataga faʻapitoa i le 2017, o le Plug-in Taxi Grant na faʻaputuina le sili atu i le £ 50 miliona e faʻamalosia ai le faʻatauina o le sili atu i le 9,000 taxi taxis e leai se faʻaosoina.O le taunuuga?O auala o Lonetona ua molia nei i luga o le 54% o taxi laisene o loʻo faʻaogaina i le eletise!

O le Polokalama Ta'avale Ta'avale (PiTG) ua fa'asalalauina e avea o se polokalame fa'aosofia e fa'avavevave ai le fa'aaogaina o taxis ULEV.O lana misiona: ia tapunia le va o mea tau tupe i le va o le gas-guzzlers masani ma le susulu fou o le ultra-low emission ti'eti'e.

taxi uliuli UK

O lea la, o le a le tala e uiga i le PiTG?

O lenei polokalame eletise e ofoina atu se faʻaitiitiga faʻateʻia e oʻo atu i le maualuga o le £ 7,500 poʻo le £ 3,000, e faʻatatau i le vaʻaiga o le taʻavale, emisi, ma le mamanu.Oi, ma aua ne'i galo, e tatau lava i le ta'avale ona fa'aogaina nofoa fa'ata'avalevale, ma mautinoa le sologa lelei o le ta'avale a tagata uma.

I lalo o le polokalame, ua fa'avasegaina taxis agavaa i ni vaega se lua e fa'atatau i la latou kaponi fa'aoso ma le leai o se fa'aoso.E pei o le fa'avasegaina o i latou i liki malosi eseese!

Category 1 PiTG (e oʻo atu i le £ 7,500): Mo le maualuga-flyers e leai se faʻaosoina o le 70 maila poʻo le sili atu ma faʻasalaga e itiiti ifo i le 50gCO2/km.

Category 2 PiTG (e oʻo atu i le £ 3,000): Mo i latou o loʻo faimalaga e leai se faʻaosoina o le 10 i le 69 maila ma faʻamalo e itiiti ifo i le 50gCO2/km.

O le fa'aolaola mo se lumana'i lanumeamata, e mafai e ave ta'avale taxi ma pisinisi uma o lo'o va'ava'ai i se ta'avale fou ua fausia e mafai ona toe fa'aleleia a latou sefe i lenei fesoasoani, pe afai e agava'a a latou ta'avale.

INJET-Swift-3-1

Ae faatali, o loo i ai se taofiga!

O le taugofie ma le tutusa le avanoa i le faʻavaveina o le EV o loʻo tumau pea le faʻalavelave i luga o le auala mo avetaʻavale taxi, aemaise lava i totonu o taulaga.E moni le tauiviga!

I le tautala e uiga i le molia, e fia ni nofoaga e molia ai tagata lautele i totonu o Peretania?

E oʻo mai ia Ianuari 2024, e 55,301 taʻavale eletise na faʻatauina nofoaga i totonu o Peretania, faʻasalalau i luga ole 31,445 nofoaga faʻapipiʻi.Ose fa'aopoopoga malosi e 46% talu mai Ianuari 2023!Ae talofa, e le ona pau.E sili atu i le 700,000 togi faʻapipiʻi i fale poʻo fale faigaluega, faʻaopoopo atili sua ile vaaiga eletise.

A o lea, tatou talanoa i lafoga ma tau.

A o'o i le VAT, o le ta'avale eletise o lo'o fa'atauina i nofoaga faitele e fa'atatau i le fua fa'atatau.Leai ni auala pupuu iinei!Faʻatasi ma le maualuga o le tau o le malosi ma le tauiviga e suʻe ni togi i fafo atu o le alatele, ma le faʻaogaina o se EV e mafai ona lagona e pei o le aʻe o se mauga mo le tele o avetaavale.

Ae aua le fefe, o le lumanaʻi faʻamalosia o femalagaiga i Peretania o loʻo susulu atu nai lo se isi lava taimi, faatasi ai ma taʻavale e leai ni faʻamalama e taʻitaʻia ai le tau i se mea lanu meamata a taeao!


Taimi meli: Feb-28-2024

Auina mai lau savali ia i matou: